2271073378 Αρμόλια, Χίος info@chiotikokellari.gr
hero image
Τραχανάς με ντομάτα & γιαούρτι (Χιώτικη παραδοσιακή συνταγή)

Τραχανάς με ντομάτα & γιαούρτι (Χιώτικη παραδοσιακή συνταγή)

Βάζουμε το νερό στην φωτιά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι. Μετά από βρασμό 3-4 λεπτών ρίχνουμε μέσα το τραχανά ανακατεύουμε το αφήνουμε να βράσει...

Μάθετε περισσότερα
Χυλοπιτάκι με μελάνι σουπιάς & με λαχανικά και αυγοτάραχο

Χυλοπιτάκι με μελάνι σουπιάς & με λαχανικά και αυγοτάραχο

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο , να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα λαχανικά...

Μάθετε περισσότερα
Χυλοπιτάκι Με Μελάνι Σουπιάς & Σάλτσα Με Κολοκύθι, Καβούρι &  Βότκα

Χυλοπιτάκι Με Μελάνι Σουπιάς & Σάλτσα Με Κολοκύθι, Καβούρι &  Βότκα

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Περνάμε το κολοκύθι από αντικολλητικό τηγάνι...

Μάθετε περισσότερα
Στριφτάρια με αγαρικό πετιμέζι & βασιλικό

Στριφτάρια με αγαρικό πετιμέζι & βασιλικό

Βάζουμε σε αλατισμένο νερό τα στριφτάρια μας για 4-5 λεπτά. Κόβουμε τις φρέσκιες ντομάτες σε λεπτές φέτες ή στον τρίφτη. Στη συνέχεια τις μαρινάρουμε ωμές με αλάτι πιπέρι ζάχαρη και ελαιόλαδο. Και τις αφήνουμε...

Μάθετε περισσότερα
Ταλιατέλα με Μαστίχα

Ταλιατέλα με Μαστίχα

Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι. Προσθέτουμε τα φρέσκα σύκα κομμένα σε φέτες, τις 2 κουταλιές ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε ελαφρά και σβήνουμε με λευκό ...

Μάθετε περισσότερα
Τραχανάς Μεσογειακός με πλευρώτους μανιτάρι, πάστα ελιάς και άνυδρο ντοματάκι Χίου

Τραχανάς Μεσογειακός με πλευρώτους μανιτάρι, πάστα ελιάς και άνυδρο ντοματάκι Χίου

Βάζουμε 1 λίτρο αλατισμένο νερό στην φωτιά. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τον τραχανά ανακατεύοντας...

Μάθετε περισσότερα
ΤΡΑΧΑΝΑΣ

ΤΡΑΧΑΝΑΣ

Βάζουμε 1 λίτρο αλατισμένο νερό στην φωτιά. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τον τραχανά ανακατεύοντας τον για 4-5 λεπτά. Σερβίρουμε, προσθέτοντας...

Μάθετε περισσότερα
ΤΑΛΙΑΤΕΛΑ ΤΟΜΑΤΑ

ΤΑΛΙΑΤΕΛΑ ΤΟΜΑΤΑ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε 2-3 σκελίδες σκόρδο. Προσθέτουμε αλάτι και...

Μάθετε περισσότερα
ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΤΟΜΑΤΑ

ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΤΟΜΑΤΑ

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα στριφτάρια μας για 5-6 λεπτά.Κόβουμε 3-4 φρέσκιες τομάτες σε λεπτές φέτες ή στον τρίφτη. Στη συνέχεια τις μαρινάρουμε...

Μάθετε περισσότερα
ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΙ

ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΙ

Βράζουμε τα στριφτάρια για 5-6 λεπτά. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε 100g σησαμέλαιο και αφού κάψει ρίχνουμε γύρο στα 100g  σισάμι και...

Μάθετε περισσότερα
ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΧΙΩΤΙΚΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΧΙΩΤΙΚΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Βράστε τα ζυμαρικά σε λίγο νερό και κατόπιν σοτάρετε σε βούτυρο, μαζί με κομματάκια κοτόπουλο. Σβήστε με λευκό ξηρό κρασί και λίγο χυμό μανταρινινιού. Προσθέστε κρέμα γάλακτος και...

Μάθετε περισσότερα
ΤΑΛΙΑΤΕΛΑ ΑΥΓΟ ΓΑΛΑ

ΤΑΛΙΑΤΕΛΑ ΑΥΓΟ ΓΑΛΑ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αφού τα σουρώσουμε τα λαδώνουμε ώστε να μην κολλήσουν...

Μάθετε περισσότερα
ΤΑΛΙΑΤΕΛΑ ΜΑΣΤΙΧΑ

ΤΑΛΙΑΤΕΛΑ ΜΑΣΤΙΧΑ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε 100 γρ βούτυρο στο τηγάνι, αλάτι, πιπέρι κατά βούληση και αφού κάψει ρίχνουμε...

Μάθετε περισσότερα
ΤΑΛΙΑΤΕΛΑ ΤΡΙΧΡΩΜΗ

ΤΑΛΙΑΤΕΛΑ ΤΡΙΧΡΩΜΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.Καθαρίζουμε 8 γαρίδες No2 από το κεφάλι έως την ουρά και τις κόβουμε κατά μήκος...

Μάθετε περισσότερα
ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΜΕΛΑΝΙ ΣΟΥΠΙΑΣ

ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΜΕΛΑΝΙ ΣΟΥΠΙΑΣ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε 3-4 σκελίδες  σκόρδο με 100 gr ελαιόλαδο, να πάρει χρώμα...

Μάθετε περισσότερα
ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κόβουμε 300 gr πεπόνι σε μικρούς κύβους και το πασπαλίζουμε με 80 gr καστανή ζάχαρη...

Μάθετε περισσότερα
ΤΑΛΙΑΤΕΛΑ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΤΑΛΙΑΤΕΛΑ ΣΠΑΝΑΚΙ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κόβουμε 120 γρ σολομό σε μικρούς κύβους. Τσιγαρίζουμε σε κατσαρολάκι με 50 γρ...

Μάθετε περισσότερα
ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥΠΙΑ

ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥΠΙΑ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε 3-4 σκελίδες σκόρδο με 100 gr ελαιόλαδο, να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε 3 μέτρια καρότα...

Μάθετε περισσότερα
ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΚΑΡΟΤΟ

ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΚΑΡΟΤΟ

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα στριφτάρια μας για 4-5 λεπτά. Κόβουμε 2 πράσα και  τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο.Τα σβήνουμε με λευκό κρασί, ρίχνουμε...

Μάθετε περισσότερα
ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΡΟΚΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΡΟΚΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τσιγαρίζουμε σε κατσαρολάκι με 100 γρ ελαιόλαδο 2-3 σκελίδες σκόρδο και στη συνέχεια...

Μάθετε περισσότερα
1