ΥΛΙΚΑ
3 μέτρια καρότα
2 κολοκυθάκια μέτρια
1 πράσσο
3-4 σκελίδες σκόρδο
100 gr ελαιόλαδο
½ ποτήρι λευκό κρασί
χυμός από 1 ½ λεμόνι
3 κουταλιές ψιλοκομμένο άνιθο
100-150γρ αυγοτάραχο
αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο , να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα λαχανικά μας κομμένα ζουλιέν ή ροδέλες και μετά από ένα γρήγορο σοτάρισμα, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε με τα μακαρόνια. Τέλος σερβίρουμε με λεπτές φέτες αυγοτάραχο και στολίζουμε με ψιλοκομμένο άνιθο.
(Η παραπάνω συνταγή μπορεί να συνοδεύσει μύδια αχνιστά ή γαρίδες φλαμπέ με ούζο)