Τα Προϊόντα μας Χιώτικο Κελλάρι | Εργαστήρι Ζυμαρικών Χίος |
|
ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣίγουρα θα έχετε δοκιμάσει κάποια σαλάτα η οποία περιλαμβάνει αυτά τα δύο υλικά, αλλά ποιός θα σας έλεγε ότι θα τα γευτείτε σε ζυμαρικό! Ένας συνδυασμός που μπορείτε να τον δοκιμάσετε σε πολλές παραλλαγές. ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΣΚΟΡΔΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΑναμειγνύοντας τρεις εκπληκτικές γεύσεις, αυτές του φρέσκου βασιλικού, της άνυδρης τομάτας Χιου και του σκόρδου, δημιουργήσαμε ένα ζυμαρικό που η γεύση του δεν μπορεί να θυμίζει τίποτα άλλο εκτος από Ελλάδα ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΟΛΙΚΗΣΤο σιμιγδάλι ολικής άλεσης είναι μια πλούσια πηγή φυτικών ινών και βιταμινών, κατάλληλο για εκείνους που επιθυμούν μια πιο υγιεινή διατροφή στην καθημερινότητα τους, καθως και για εκείνους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΤΡΙΧΡΩΜΑΤο κλασικό τρίπτυχο γευσεων που αποτελείται από άνυδρο τοματακι Χιου , πολτοποιημένο σπανάκι και σιμιγδάλι με νερό. |
|
ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΣΠΑΝΑΚΙΖυμαρικό με πολτοποιημένο σπανάκι,το οποίο είναι πλούσιο σε σίδηρο, βιταμίνη C, E και Κ. Ένας από τους πιο αγαπητούς συνδυασμούς είναι με καπνιστό ψάρι. ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΤΟΜΑΤΑΖυμαρικό με πολτοποιημένο άνυδρο τοματάκι Χιου δικής μας παραγωγής, που καλλιεργείται τους καλοκαιρινούς μήνες. Το ξεχωριστό άρωμα και η γεύση του το καθιστά ένα προϊόν που αξίζει να δοκιμάσετε! ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΧΑΡΟΥΠΙΤο χαρούπι είναι ένας Μεσογειακός, ξυλώδης καρπός, που η γεύση του θυμίζει σοκολάτα. Τα στριφτάρια με χαρούπι είναι ένα gourmet προϊόν, που αξίζει να δοκιμαστεί από εκεινους που δεν φοβούνται να επεκτείνουν τους γαστρονομικούς τους ορίζοντες. ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΠΑΡΤΟΥΈνα ζυμαρικό που συναντάται σε πολλά ελληνικά νησιά. Η ιδιαιτερότητα των παραδοσιακών χιώτικων, είναι ότι ανοίγονταν με την βοήθεια του σπαρτού, ενός θάμνου με μακριά και λεπτά κλαδιά,το οποίο λειτουργούσε σαν πλάστης. Κατέχουν μια σημαντική θέση στη χιώτικη κουζίνα, και ξυπνούν μνήμες από το παρελθόν. |
|
ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΑν είστε λάτρεις των τυριών τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το προϊόν, το οποίο λόγω της ισορροπημένης γεύσης του θα είναι ένα απολαυστικό πιάτο για εσάς και την παρέα σας! ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΧΙΩΤΙΚΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΕδώ και αρκετούς αιώνες η Χιος φημίζεται για το μανταρίνι το οποίο θεωρείται από τα πιο αρωματικά στο κόσμο και είναι προϊόν ΠΟΠ. Μπορεί να συνοδευτεί με πρωτότυπους συνδυασμούς που θα σας εκπλήξουν. ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕΛΑΝΙ ΣΟΥΠΙΑΣΑν θέλετε να προσθέσετε μια αιγαιοπελαγίτικη νότα στο πιάτο σας, τοτε το στριφτάρι με μελάνι σουπιάς είναι η κατάλληλη επιλογή για να συνοδεύσετε διάφορα θαλασσινά της αρεσκείας σας. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΤΡΙΦΤΟ ΦΥΤΙΛΑΚΙΈνα απολαυστικό ζυμαρικό το οποίο συνοδεύεται εξαιρετικά με κρέας κοκκινιστό ή κουνέλι. |
|
ΔΙΧΡΩΜΑ ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙ, ΓΙΑΟΥΡΤΙ - ΣΚΟΡΔΟΈνα απολαυστικό ζυμαρικό το οποίο περιλαμβάνει πολτοποιημένο χυμό από παντζάρι σε συνδυασμό με φρεσκότατο στραγγιστό γιαούρτι και σκόρδο. Συνοδεύεται σε ζεστά ή κρύα πιάτα. ΔΙΧΡΩΜΑ ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΑΓΚΙΝΑΡΑ - ΤΖΙΝΤΖΕΡ, ΛΕΜΟΝΙ & ΚΑΡΟΤΟΈνας πολύ γευστικός συνδυασμός που προκαλεί μια έκρηξη στον ουρανίσκο καθώς περιλαμβάνει πολτοποιημένα αγκιναρόφυλλα, τζίντζερ, λεμόνι και καρότο. Συνοδεύει με μεγάλη επιτυχία λεμονάτο κρέας της αρεσκείας σας. ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΨΙΛΟΤΑΛΙΑΤΕΛΑ ΚΑΤΣΑΡΗ ΤΟΜΑΤΑ |
|
ΤΑΛΙΑΤΕΛΑ ΚΑΤΣΑΡΗ ΜΑΣΤΙΧΑΜία εξαιρετική γεύση που μπορείτε να τον δοκιμάσετε σε πολλές παραλλαγές. ΤΑΛΙΑΤΕΛΑ ΚΑΤΣΑΡΗ ΣΠΑΝΑΚΙ.... ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΑΥΓΟ - ΓΑΛΑ.... ΚΟΥΛΟΥΡΙΔΑ ΧΙΟΥΈνα ακόμα παραδοσιακό ζυμαρικό, του οποίου η διαδικασία ήταν η εξής: ανοίγονταν λεπτά και πλατιά φύλλα, έμπαιναν το ένα πάνω απ’ το άλλο και τυλίγονταν, για να κοπούν στο τελικό σχήμα. Η παραδοσιακή συνταγή συνοδευόταν με ρεβύθια. |
|
ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΜΕΛΑΝΙ ΣΟΥΠΙΑΣ... ΤΡΙΧΡΩΜΗ ΤΑΛΙΑΤΕΛΑ.... .... ΤΑΛΙΑΤΕΛΑ ΚΑΤΣΑΡΗ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ.... ... ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ MEDITERANEANΒασιζόμενοι στην παράδοση της μεσογειακής κουλτούρας δημιουργήσαμε ένα προϊόν εξ’ ολοκλήρου από λαχανικά (σπανάκι, καρότο, πατάτα, ντομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι, πάστα ελιάς, μανιτάρι πορτσινι). Συνηθως καταναλώνεται σε μορφη σούπας με αναλογία ένα μέρος τραχανά - πέντε μέρη νερού. |
|
ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟ παραδοσιακός χιώτικος τραχανάς με αλεύρι, σιμιγδάλι, γιαούρτι, κρεμμύδι και γάλα. Η μοναδικότητα του όμως επιτυγχανεται με την προσθήκη του τραχανοχορτου το οποιο αρωματίζει αλλά παράλληλα επιταχύνει την διαδικασία ζύμωσης του τραχανά. Συνήθως καταναλώνεται σε μορφή σούπας. Στην χιώτικη συνταγή προστίθονται αυγά ποσέ και κατσικίσιο τυρί. ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝΊσως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα προϊόντα μας. Αποτελειται απο σιμιγδάλι σίτου και αφυδατωμένα λαχανικά (καρότο, παντζάρι, πιπεριά Φλωρίνης, σχοινόπρασο, κολοκύθι, κρεμμύδι, σέλινο). Ιδανικο για σούπες. Μπορει να σερβιριστεί και στραγγισμένο για να συνοδεύσει ψητά κρεατικά προσθέτοντας γιαούρτι και άνηθο ... ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑΈνα ιδιαίτερο ζυμαρικό σε σχήμα S αποτελούμενο από λαχανικά (σπανάκι, καρότο, παντζάρι, πατάτα). Μπορει να συνοδεύσει οποιοδήποτε είδος σούπας ή να σερβιριστεί κρύα. .... ΧΙΩΤΙΚΟ ΦΙΔΕΔΑΚΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ.... |
|
ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΝΤΟΜΑΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟ παραδοσιακός χιώτικος τραχανάς με αλεύρι , σιμιγδάλι, γιαούρτι, κρεμμύδι, γάλα και άνυδρα τοματάκια Χιου. Η μοναδικότητα του όμως επιτυγχανεται με την προσθήκη του τραχανοχορτου το οποιο αρωματίζει αλλά παράλληλα επιταχύνει την διαδικασία ζύμωσης του τραχανά. Συνήθως καταναλώνεται σε μορφή σούπας . Στην χιώτικη συνταγή προστίθονται αυγά ποσέ και κατσικίσιο τυρί. ΛΑΖΑΝΟΦΥΛΛΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑΈτοιμο σνακ, τηγανισμένο σε ηλιέλαιο, σε τρεις υπέροχες γεύσεις, πατάτα, σπανάκι και πάπρικα, που μπορούν να συνοδεύσουν σάλτσες της αρεσκείας σας σαν dip, η να καταναλωθούν και σκέτα. Υπάρχουν φανατικοί οπαδοί κάθε μιας απ’ τις τρεις γεύσεις, ανακαλύψτε και εσείς την δικιά σας. ΛΑΖΑΝΟΦΥΛΛΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑΛΑΖΑΝΟΦΥΛΛΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ |
|
|